Her i klinikken anbefaler vi Gua Sha eller tørbørstning.

Fordelene er mange – for eksempel løsnes spændinger i ansigtet, ligesom begge redskaber sætter godt gang i blodcirkulationen og cellefornyelsen og holder huden sund og spændstig.

Gua Sha

Især gua sha er blevet lidt af en rockstar i skønhedsbranchen, da listen af effekter ved brugen er enorm. Gua sha er en gammel kinesisk teknik til massage og hudpleje, der har været praktiseret i årtusinder. Det er en metode, der bruger et specielt værktøj, ofte lavet af jade eller andre glatte sten, til at massere huden og fremme blodcirkulationen og lymfestrømmen. Vi har lidt forskellige gua sha sæt på shoppen.

Ifølge traditionel kinesisk medicin kan gua sha-teknikken hjælpe med at lindre smerter og stivhed, reducere betændelse, øge immuniteten og forbedre søvnen. Det er også blevet brugt til at forbedre hudens sundhed og udseende ved at fremme blodgennemstrømningen og reducere hævelse og betændelse.

For at bruge gua sha skal du først påføre en olie eller serum på din hud for at hjælpe værktøjet med at glide let. Derefter skal du placere værktøjet fladt mod huden og skrabe det forsigtigt i en opadgående retning langs huden. Du kan gentage processen flere gange på hver del af dit ansigt eller krop.

Det er vigtigt at være forsigtig og ikke anvende for meget pres, da det kan forårsage blå mærker eller hudirritation. Det anbefales også at konsultere en professionel eller læse en grundig vejledning, før du begynder at bruge gua sha.

Man kan virkelig opnå flotte resultater med en gua sha. Det kræver dog, at du bruger din gua sha hver dag. Det tager faktisk kun fem minutter, men så kan du til gengæld forvente en hud med mere glød, spændstighed og færre fine linjer. Påfør lidt olie, serum eller balm i ansigtet, og lad det trække lidt ind, før du begynder på din behandling.

Efterfølgende kan du bruge en beroligende maske eller blot hoppe videre til dine daglige hudplejerutiner.

​​​​​​Tørbørstning

Tørbørstning er en simpel, men effektiv måde at eksfoliere huden og fremme blodcirkulationen. Det involverer at bruge en tør børste eller et skrubbehandske til at massere huden i cirkulære bevægelser. Det kan gøres på hele kroppen, fra fødderne til nakken.

Tørbørstning har flere fordele, herunder at det kan reducere cellulite, forbedre hudens udseende og tekstur, styrke immunforsvaret og øge energiniveauet. Det er også en enkel måde at slappe af og forkæle dig selv på.

Det er vigtigt at bruge en børste eller et skrubbehandske med bløde børster og at undgå at børste for hårdt eller på irriteret eller beskadiget hud. Tørbørstning bør også udføres inden badet eller bruseren, da det kan være rodet og kræve rengøring efter.

Redigeret med ChatGTP