Aktivt kul M hudpleje

Aktivt kul fra bambus

I Kina har aktivt kul fra bambus været brugt i mange hundrede år, til rensning af drikkevand for urenheder eller rensning af luft for dårlig lugt og fugt. De aktive kul stænger bruges i vandet du drikker, hvor granulat bruges til rensning af luften du indånder.

Alle vores aktive kul produkter er produceret i Fujian Skoven, som ligger centralt placeret i Kina.

Bambus dyrkes af lokale bønder, som manuelt høster bambussen når den har den rigtige størrelse og kvaliteten er i top.

 

Vores kulstænger indeholder IKKE Carbon Black:
Carbon black er et tilsætningsstof udvundet af gummi, det har været forbudt at bruge det i fødevarerelaterede produkter i EU i mange år.

Vi sælger kun aktivt kul stave og poser med rent aktivkul produceret under ordnede forhold. Det består kun af det rene træ, brændt ved den særlig brændingsproces – intet er tilsat.

Aktivt kul bambus

Processen

Efter en grundig sortering placeres kullene i de gamle ler ovne, som har været brugt i flere hundrede år. De laves stadig på samme traditionelle måde, som altid.
Processen er således at træet brændes i langtid ved lav temperatur, til slut øges temperaturen til 2000 Gr. Celsius. og til allersidst slukkes ilttilførslen så bålet kvæles. Bålet står derefter i ovnen og nedkøler i 4-5 dage. Under afbrændingen danner træet et finmasket net af små huller. Disse små huller kaldes mikroporer.
Disse mikroporer adsorberer og binder lugt og skadelige stoffer.
Et Gram af vores kulstave har en overflade på mere end 500 m2. hvilket svare til arealet af 2 tennisbaner.

Aktive kulstave har effektivt mod klor, organiske opløsningsmidler, pesticider og tung- metaller. Stofferne frigives igen når du koger din kulstav.